Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ'den Bilim ve Sanat Kokan Sokak İsimleri

DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim 2017, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2017 – 2018 Akademik Yılı’na sokak isimleri ile girdi. 3000 dönümlük arazi üzerine kurulu olan DAÜ’de adeta bir şehir gibi bir çok cadde ve sokak bulunuyor. Böyle büyük bir kampüsü olan DAÜ’ye gelenler için çoğu zaman yönlendirme tabelaları bile yetersiz kalıyordu. Bu nedenden dolayı Sokak İsimleri Projesi DAÜ’nün eğitim felsefesine, misyon ve vizyonuna uygun olarak, hem mevcut öğrencilerin hem de kampüse ilk kez gelecek olanlara kolaylık sağlayabilecek bir proje olarak hayata geçirildi.

Fikir babası DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Agah Gümüş olan proje, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren’in çok büyük katkılarıyla hayata geçirildi.

Sokak isimleri projesinin çıkış noktası tüm dünyaya ve insanlığa malolmuş kişilerin isimleri oldu. Her fakültenin bulunduğu cadde ve sokağa o fakültenin özüne uygun bilim insanı ya da insanlığa malolmuş sanantçının adı verildi. Örneğin Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bulunduğu caddeye İbn-I Sina, Mimarlık Fakültesi’nin bulunduğu caddeye Mimar Sinan isimleri ve diğer cadde ve sokaklara da sokağın ya da caddenin barındırdığı fakülte ve bölümlere göre Albert Einstein, Vincent van Gogh, Pablo Picasso gibi isimler verildi.

Projenin gerçekleşmesinden dolayı hem mevcut hem de yeni gelen öğrenci ve ziyaretçiler memnuniyetlerini dile getirdiler.

DAÜ Web Siteleri