Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ, Times Higher Education Dünya Listesinde

DAÜ, Times Higher Education Dünya Listesinde
Yayınlanma Tarihi: 5 Eylül 2017, Salı

İngiltere merkezli yükseköğretimi derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2017 – 2018 Akademik Yılı için Dünya Üniversite Sıralaması’nı açıkladı. 79 farklı ülkeden 1100 üniversitenin yer aldığı THE 2017 – 2018 Dünya Üniversite Sıralaması’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sadece Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) listede yer alma başarısını gösterdi. Böylece DAÜ, 2016-2017 Akademik Yılı Dünya Üniversite Sıralaması’nda elde ettiği başarıyı sürdürmüş oldu. 

Konuyla  ilgili açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün söz konusu listede dünya sıralamasında 601-800’lük dilim içerisinde yer aldığını belirterek elde edilen başarıdan onur ve gurur duyduklarını vurguladı. Prof. Dr. Osam, başarının asla tesadüf olmadığını ve her geçen gün DAÜ’nün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ifade ederek, DAÜ’nün eğitimde adanın en iyisi, dünyada ise en iyilerinden biri olduğunu belirtti.   

Üniversiteleri öğretim, araştırma, bilgi transferi, uluslararası görünüm, akademik yayınlar, akademik yayınlara yapılan atıflar, uluslararası akademik kadro, uluslararası öğrenci sayısı, sosyal faaliyetler, topluma yapılan hizmetler gibi kriterlere göre sıralayan THE’nin hazırladığı listede Oxford, California Institute of Technology, Stanford, Cambridge, MIT, Harvard ve Princeton gibi dünyanın en iyi üniversiteleri yer alıyor. 

DAÜ Eğitimde Amborgo Olmadığını Kanıtladı

DAÜ, uluslararası platformlarda elde ettiği başarılarla eğitimde ambargo olmadığını bir kez daha kanıtlamış oldu. Önceki sıralamalarda Türkiye üniversiteleri listesinde gösterilen DAÜ, ilk kez Kuzey Kıbrıs üniversitesi olarak THE tarafından 2016-2017 Akademik Yılı içersinde hazırlanan Gelişen Ekonomiler ve BRICS Ülkeleri Listesi’nde 173. sırada yer almış ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ülke olarak sıralamada ilk kez yer almasını sağlamıştı. DAÜ ayrıca, 2016-2017  Akademik Yılı Dünya Üniversite Sıralaması’nda da KKTC’den listeye giren tek üniversite olmuştu. DAÜ’nün elde ettiği başarılar ve Kuzey Kıbrıs’ın ülke olarak listelerde yer alması ise Güney Kıbrıs’ta çeşitli tepkilere neden olmuştu.    

DAÜ Web Siteleri