Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Belçika’nın Boekmerk Dergisi’nde

DAÜ Belçika’nın Boekmerk Dergisi’nde
Yayınlanma Tarihi: 23 Aralık 2017, Cumartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Belçika’nın Ex-liris Sanatı konularında yayın yapan ünlü Boekmerk dergisinde Avrupa’nın önemli Grafik ve Ex-liris sanatçısı Prof. Martin Baeyens’in kaleme aldığı bir makaleyle anlatıldı.

Yılda 4 kez yayın yapan Boekmerk dergisinin 58. sayısı olan “Ekim-Kasım-Aralık 2017” sayısında Prof. Baeyens kaleme aldığı makalesinde 2017 Bahar Dönemi’nde DAÜ’de gerçekleştirdiği “Unusual Message” isimli atölye çalışmasına yer verdi. Makalesinde öğrencilerle yaptığı çalışmalardan ve deneyimlerden bahseden Prof. Baeyens, öğrencilerin atölye çalışması sonucunda ortaya çıkardıkları yaratıcı çalışmalara da yer verdi. Toplam 40 öğrencinin katıldığı atölye çalışması 2 grup olarak bilgisayar ortamı ve “İpek Baskı” tekniği olarak gerçekleştirildi. Makalede, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu’nun da genelde DAÜ ve özelde de Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü hakkında bilgilendirmelerine yer  verildi.

Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu gerçekleştirdikleri bu tür etkinliklerle öğrencilerin tasarladıkları yaratıcı çalışmaların yurt dışında izlenebilmesi ve değerli bulunmasının önemine dikkat çekti. Doç. Dr. Çavuşoğlu, makalede öğrencilerin atölye çalışmasında ortaya çıkardıkları çalışmaların ön plana çıkartılarak gelişmiş bir seviyede olduğunun vurgulanmasının kendileri için gurur ve motivasyon verici olduğunu da kaydetti.

DAÜ Web Siteleri