Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ Endüstri Mühendisliği’nde ESTIEM Genel Kurulu Gerçekleştirildi

DAÜ Endüstri Mühendisliği’nde ESTIEM Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2020, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrenci Kulübü (IE-Club), dünyanın en büyük Endüstri / İşletme Mühendisliği öğrencileri birliği olan ESTIEM’in (European Students of Industrial Engineering and Management) en önemli etkinliklerinden biri olan ve yılda 2 defa düzenlenen Genel Kurul (Council Meeting) toplantılarının 59.sunu büyük bir başarıyla Gazimağusa’da gerçekleştirdi.

1990 yılında kurulan ESTIEM’in Avrupa’nın 29 farklı ülkesinden 60,000’den fazla öğrenciyi temsil eden toplam 74 Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulubü üyesi bulunuyor. DAÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü ise 2002 yılından itibaren Güney Kıbrıs da dahil olmak üzere ESTIEM’e üye adadaki tek öğrenci kulübü olma özelliğini taşıyor. 

ESTIEM’in amaçları arasında düzenlenen çeşitli etkinlik ve yarışmalarla Endüstri ve İşletme Mühendisliği öğrencilerinin iş hayatının zorluklarıyla yüzleşmelerini sağlayarak, iş hayatlarında karşılaşabilecekleri olası sorunlar, içinde bulunacakları projeler ve yönetmek durumunda kalacakları krizler hakkında bilgi ve tecrübe kazandırmak bulunuyor.

Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, İsveç, Norveç, Rusya, İspanya, İsviçre gibi 26 Avrupa ülkesinden 74 öğrenci temsilcisinin, 148 üniversite temsilcisi delegenin, ESTIEM Yönetim Kurulunun, Mezunlar Yönetim Kurulunun, yüksek kariyer sahibi mezunların, Komite Liderlerinin, Proje Liderlerinin, Bölge Sorumluları ve eğitmenler olmak üzere toplamda 250’den fazla katılımcının yer aldığı organizasyonda birçok toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantılarda ESTIEM’in yıl içine yayılmış çeşitli etkinliklerinin değerlendirilmesi, yeni Yönetim Kurulu’nun seçimi, ESTIEM Stratejik Planı ile ilgili sunumlar ve oylamalar, öğrenci kişisel gelişimine yönelik çeşitli atölye çalışmaları ve ESTIEM’in Stratejik Ortaklarının sunumları gerçekleştirildi.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan İzbırak tarafından verilen bilgiye göre toplantılar yanında gerçekleştirilen sosyal içerikli ziyaretlerle konukların Kıbrıs’ın tarihsel, kültürel ve doğal güzelliklerini görme fırsatının da sağlandığı bildirildi. Organizasyonun büyük bir başarı ile düzenlenmesinde başta Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü Başkanı Yetkin Koç olmak üzere Mohammad D’yab, Nilay Olgun, Mossab Hamdi, Hamna Ashfaq ve Mahmoud Saad liderliğinde 30 bölüm öğrencisi rol aldı.

DAÜ Web Siteleri