Skip Navigation LinksChairman's-Statement

Bölüm Başkanı'nın Mesajı

Sevgili öğrenciler, veliler, mezunlar, fakülte ve arkadaşlar,

Endüstri Mühendisliği Bölümü web sitesini ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bölümdeki her seviye kayıttaki rekor artışlarla heyecan verici bir yıl geçirdik. Endüstri Mühendisliği lisans programının ABET (Mühendislik ve Teknolojiler Akreditasyon Kurulu abet.org) tarafından altı yıl daha akredite edildiğini bildirmekten çok memnunum. Bildiğiniz gibi, ABET - Baltimore - ABD merkezli, mühendislik programlarında dünya çapında önde gelen akreditasyon kuruluşudur.

Endüstri Mühendisliği Bölümü, Kıbrıs'ta türünün ilk örneğidir. Bölüm, 2 lisans derecesi programlarına (Endüstri Mühendisliği - IE ve İşletme Mühendisliği - MANE), 3 Yüksek Lisans programına (Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans ve İşletme Mühendisliği) ve IE doktora programına ev sahipliği yapmaktadır. Bu 6 programa ek olarak, IE lisans programı öğrencilerine Makine Mühendisliği veya İşletme ile 2 Çift Anadal seçeneği sunmaktadır.  Bu fırsatlarla, öğrenciler mezun olduktan sonra iki diploma sahibi olmaktan keyif alacaklardır.

Bu Güz döneminde, yaklaşık 350 öğrenci  kayıt olmaya devam edecektir. IE lisans programımız 250'yi aşkın öğrenciye ve MANE lisans programımız 50'den fazla öğrenciye ulaştı. Yükseklisans (3 program) ve Doktora (1 program) programımız ise 50'den fazla öğrenciye sahiptir. Bölümün  çeşitli ülkelerden öğrenci nüfusu vardır; Böyle kozmopolit ve çok kültürlü bir öğrenci profili, Bölümün en güçlü yönlerinden biridir. Aslında bu, öğrencilerimizi, çok kültürlü ekiplerde ve şirketlerde başarıyla işlev yapmalarını sağlar ve diğer kültürleri keşfetmeye teşvik eder. Türkiye ve yerli öğrencilerin yanı sıra, 34 farklı ülkeden gelen öğrencilerin % 75'i uluslararasıdır ve bu öğrenci nüfusunun % 20'si bayandır. Bölümümüz neredeyse tüm Ortadoğu ve Afrika'daki ilçelerden öğrencileri ağırlıyor.

Endüstri ve İşletme mühendisleri sayısal modeller ve teknikler oluştururlar ve giderek daha zengin ve çeşitli veri kaynaklarını kullanırken, endüstri ve toplumdaki karmaşık sistemlerin tasarım ve işletimini iyileştirmek için gelecekle ilgili belirsizlikleri kabul eder.

Mezun İletişim Ağı (alumni.ie.emu.edu.tr) aracılığıyla mezunlarımızdan gelen araştırmalara ve ömür boyu öğrenmeye adanmış olağanüstü bir fakültenin yanı sıra bir çok endüstride sağlam bir ilişki kuran müfredatlarımız, sektörün ihtiyaçlarına güncel ve tamamen uyumludur. Mezunlarımızın % 88'i mezuniyetten 1 yıl sonra bir şirkette çalışmaya başlıyor. Bütün bunlar da, mezunlarımıza üst düzey yönetici pozisyonlarına erken teşvik sağlamaktadır. Halen, mezunlarımızın 22'si dünya genelindeki farklı üniversitelerde tam zamanlı öğretim üyesidir.

Lütfen programlarımızı incelemek için zaman ayırın ve sorularınız için fakültenin veya personelimizin birine ulaşmaktan çekinmeyin. Beklentilerinizi karşılamak, beslemek ve gelecekteki başarınızda size yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz. Ayrıca, programlarla ilgili başka bilgiye ihtiyacınız olursa, ofisime uğrayabilir veya bana e-posta gönderebilirsiniz.

Saygılarımla,

Assoc. Prof. Dr. Gökhan İzbırak